Onderhoud camper

Deze pagina is tot stand gekomen door kennisuitwisseling van onze (oud) leden, informatie verkregen uit diverse forums, blogs en bezoeken aan websites (in het bijzonder de website www.hobby600.de). Onze vereniging is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden. Wij hebben deze pagina zo zorgvuldig mogelijk samengesteld.

De camper in de (winter) stalling 

Onderstaand wat tips voordat je de camper naar de stalling brengt. Niet alle punten hoeven natuurlijk uitgevoerd te worden. Dit is ook afhankelijk van de tijd dat je de camper niet gaat gebruiken. 
1: Zorg er allereerst altijd voor dat je camper verzekerd is. Dit is belangrijk voor het geval er onverhoopt schade ontstaat aan jouw camper in de winterstalling. Check de algemene voorwaarden met je eigen verzekeringspolis en kijk of er hiaten in zitten. 
2: Controleer belangrijke dingen zoals het niveau van de antivriesvloeistof in het koelsysteem op vorstbestendigheid en vul een eventueel tekort aan; controleer het peil van de motorolie en de remvloeistof. Ook hier vul je eventuele tekorten aan. 
3: Zorg ervoor dat de tank van je camper vol is wanneer je hem in de winterstalling zet. Zo voorkom je condensvorming in de tank. De motor zal hierdoor ook makkelijker starten als je de camper weer uit de stalling haalt. Als je dit doet in het najaar of in de winter heb je ook diesel in de tank die bij lage temperaturen niet vlokt. Dit is ook handig als je toch besluit om nog in de winter op vakantie te gaan. Het is belangrijk dat je een stukje met de camper rijdt zodat de leidingen gevuld zijn. Als je de camper aftankt en naar de camperstalling rijdt is dit vaak voldoende.
4: Het is verstandig om je camper een goede schoonmaakbeurt van de binnen- en buitenkant te geven. Als je het vuil laat zitten wanneer je de camper in de winterstalling zet, is de kans groot dat je de camper niet volledig schoon krijgt wanneer je hem weer uit de stalling haalt. Vuil trekt namelijk in en door een schone camper in de stalling te zetten voorkom je dit. Vooral als je de camper voor het eerst in de winterstalling zet is het aan te raden om de camper te behandelen met wax. Een waxlaag beschermt de camper tegen vuil, weersinvloeden en verkleuring. 
5: Tap de boiler af en laat de leidingen leeglopen.
Restanten water kunnen schade veroorzaken als ze bevriezen in de winter. Tap de boiler af door de aftapkraan open te zetten en zorg ervoor dat alle leidingen leeg zijn. Denk er ook aan om alle kranen open te zetten en open te laten in de winterstalling. Je kunt de leidingen eventueel nog even doorblazen zodat er geen "oud water" in de leidingen achter blijft. Dit kan door een fietsband aan de ene kant dicht te maken en de andere kant op de kraan te bevestigen  (let op het ventiel moet in dit stuk band zitten). Door de band op te pompen blaas je de leidingen door. Vergeet niet ook de schoon en vuil watertank te legen.

aftapkraantje van de boiler
aftapkraantje van de boiler

6: Maak je toilet schoon en leeg. Zorg er ook voor dat je de tank goed reinigt. Net zoals bij de boiler geldt dat als de toiletvloeistof bevriest, dit schade kan veroorzaken. Zorg dat je de toiletvloeistof opslaat op een plek waar het niet kan bevriezen. Daarnaast is het verstandig om wanneer je toilettank schoon is alle doppen en losse onderdelen van de tank los te draaien en open te laten. Zo kan de tank goed ventileren en gaat het niet stinken.                                                                                                                           
7: Verzekeringstechnisch is het beter om geen gasflessen in je camper te hebben. Daarnaast wordt het in veel winterstallingen ook niet toegestaan, omdat het extra gevaar oplevert. Haal dus altijd je gasflessen uit de camper.
8: Controleer en verhoog eventueel de bandenspanning tot de spanning voor een volledig beladen camper. Zo voorkom je platte banden. Controleer de spanning weer als je de camper uit de stalling haalt.
9: Verwijder accu's en leg ze aan een druppellader.
Verwijder de boordaccu's en startaccu uit je camper. Bewaar ze op een vochtvrije en vorstvrije plek. Leg accu's die een langere tijd niet gebruikt worden altijd aan een druppellader om ervoor te zorgen dat ze onder spanning blijven staan. Een druppellader zorgt ervoor dat een accu actief blijft door hem pulserend bij te laden. Niet bij alle stallingen is het toegestaan om de startaccu te verwijderen, check dit in de voorwaarden van de stalling.
10: Zet de ramen op ventilatiestand zodat je goed ventileert, dit verkleind de kans op condensvorming. Vocht kan de kussens en gordijnen aantasten. Ventileren is dus erg belangrijk in de periode dat de camper in de camperstalling staat. Zet daarom de deur van de badkamer, koelkast en normale kastjes iets open, zodat er geen muffe geur ontstaat. Daarnaast adviseren wij om geen vochtvreters in je camper te leggen. Vochtvreters trekken ook vocht van buiten de camper aan wat zorgt voor extra vocht in je camper. Als je de camper goed ventileert, is dat voldoende.

Ventilatiestand camperraam
Ventilatiestand camperraam

11: Zet, als je losse kussens in je camper hebt, de kussens rechtop. Zo kunnen ze goed luchten.
12: Zet de camper niet op de rem; door viezigheid en roest kan de rem vast komen te zitten als je de camper op de rem laat staan. Zet de versnelling in de één of in de vrij en gebruik een wielkeg. Plaats de wielkeggen achter de banden om te voorkomen dat de camper gaat rollen in de winterstalling.
13: Vet deurrubbers en de rubbers van je afvaltank in. Dit kun je eenvoudig doen door siliconenspray te gebruiken.
14: Haal de rubbers van de ruit af. Je kunt dit eventueel doen door iets tussen de ruitenwisser en de ruit te plaatsen. Bijvoorbeeld een matje van kurk. Hierdoor voorkom je vervorming van de rubbers.
15: Vergeet als laatste niet om foto's te maken ( met datum vermelding) van de camper voordat je hem in de stalling zet. Mocht er schade ontstaan in de stalling, dan kun je dit duidelijk aantonen.  


De banden onder de camper

Hoe lang gaan de camperbanden mee?                                                                                                                                    Voor u de weg op gaat, is het raadzaam goed stil te staan bij de vraag of de camperbanden nog in orde zijn. Hoe lang camper precies meegaan is moeilijk aan te geven. Zes tot tien jaar is een veel gehanteerde norm. Dit ligt natuurlijk ook aan het aantal gereden kilometers. Als de camper veel kilometers maakt is de profieldiepte de graadmeter Het profiel mag niet minder zijn dan 1,6 mm, maar aanbevolen wordt 2 a 3 mm. Dit is al heel weinig. Als de profieldiepte onvoldoende is loopt je een grotere kans op aquaplaning, doorslippen bij optrekken en afremmen. Meestal is niet de profieldiepte die bepaald dat de band vervangen dient te worden maar de leeftijd van de band. In het algemeen slijten camperbanden niet, maar raken ze verouderd. Ook wanneer je de camper niet vaak gebruikt, slijten de banden door het zware gewicht dat ze dragen.

Een goede richtlijn is om na 5 à 6 jaar de banden jaarlijks te controleren door een expert, want de veroudering of slijtage aan de band is soms niet te zien met het blote oog. Vergeet hierbij ook zeker niet het reservewiel te controleren. Na 10 jaar wordt het sterk aangeraden om alle banden te vervangen.

Waar kun je zelf op letten bij het controleren van de banden?

  1. Controleer of er scheurtjes in de banden zitten. Dit kan een indicatie zijn dat je banden zijn uitgedroogd. De uitdroging kan bijvoorbeeld ontstaan door langdurige blootstelling aan zonlicht. Haal ook kleine steentjes en andere dingen die schade brengen uit het profiel. Heb je een camper met dubbellucht controleer ook of er steentjes tussen de banden zitten en verwijder deze.
  2. Het juiste moment om de banden te vervangen is ook afhankelijk van hoe vaak je met de camper op pad bent, je rijstijl en hoe lang de banden al onder de camper zitten.
  3. Op de zijkant van de band kun je zien hoe oud de band is. Op de band staat namelijk de  DOT-code. Op onderstaande foto staat: DOT 2XW1 TA H 2317. De eerste tekens zijn fabriekscodes.  Het laatste getal geeft aan dat de band is gemaakt in week 23 in het jaar 2017.
DOT code op de zijkant van de band
DOT code op de zijkant van de band

Het is verstandig om zelf regelmatig de bandenspanning te controleren.  Bij een te lage bandenspanning zakt de band door en wordt hij tijdens het rijden voortdurend vervormd. Hij wordt daardoor ook erg warm en het loopvlak slijt sneller. Dit vergroot de kans op een klapband en de camper verbruikt meer brandstof. Een te hoge bandenspanning  zorgt ervoor  dat het loopvlak van de band bolt. Hierdoor komt alleen het middelste gedeelte in contact met de weg. Het levert minder rijcomfort en de remweg wordt langer. Daarnaast verkort een verkeerde spanning de levensduur van de banden. Vergeet bij het controleren van de bandenspanning de reserveband niet. Op de band staat de PSI waarde. Dit is de maximale bandspanning. Op onderstaande foto zie je dat dit 65 psi is. Dit is 4,48 bar. Bij de meeste pompstations staan beide waardes aangegeven. 

bandespanning staat na de maat van de band (65 psi)
bandespanning staat na de maat van de band (65 psi)

Bladveren Hobby 600 vervangen (door Eric Mientjes)

Sinds de aankoop van onze Hobby 600 uit 1991 vond ik dat de wagen aan de achterzijde wat doorzakte. De bladveren hingen door en zagen er roestig uit. Ook de stalen banden die de veren bij elkaar houden vertrouwde ik niet erg. Hier gingen we dus wat aan doen.

Er waren twee mogelijkheden namelijk:

  • Nieuwe bladveren plaatsen eventueel verzwaard
  • Hulpluchtvering plaatsen

Ik heb gekozen voor nieuwe verzwaarde bladveren. Om toch het verhaal compleet te krijgen, heb ik voor het plaatsen van hulpluchtvering gebruik gemaakt van de Blog van Gerard Esselink namelijk Https://hobby600.wordpress.com.

Nieuwe bladveren:                                                                                                                                                                    
Uit navraag kwam ik bij een leverancier van bladveren namelijk: VDL Weweler Parts uit Apeldoorn.  De bestaande sets bladveren bestond uit een pakket van vier stuks bladen (zie foto).

de oude bladveren
de oude bladveren

Ik heb gekozen voor een iets zwaardere uitvoering van 5 bladveren (FIAT DUCATO AV 3/2). De kosten voor twee stuks bladveren (inclusief rubbers en stroppen) bedroeg € 720,- incl. btw.

Nadat ik de bladveren had opgehaald in Apeldoorn en gecontroleerd had of ze gelijk waren aan de bestaande veren, heb ik de camper op blokken geplaatst en de wielen verwijderd. Hierna heb ik de locatie van de huidige vering op de wagen afgetekend. Nadat ik de remleiding had losgekoppeld ben ik begonnen met de as te demonteren. Dit ging vrij eenvoudig door de stroppen los te maken. De bouten waren niet vastgeroest en gingen makkelijk los. 

de remleiding op de as en de rode stroppen
de remleiding op de as en de rode stroppen

Let op! Laat de achteras gelijkmatig zaken. Ik heb dit gedaan door de as eerst met twee garagekrikken te ondersteunen en deze gelijkmatig te laten zakken. Daarna heb ik de bladveren gedemonteerd. Ook deze bouten waren snel los. Ik had ze van tevoren wel ingespoten met kruipolie.

de oude bevestiging paste precies
de oude bevestiging paste precies

Daarna heb ik de nieuwe veren gemonteerd. Dit ging erg gemakkelijk. Ik kon de oude boorgaten gebruiken, de veerpakketten waren exact dezelfde afmeting. Nadat de pakketten bevestigd waren is de as weer gemonteerd en de remleiding weer aangebracht.

Nadat de klus gereed was heb ik de remmen en de remleiding laten afstellen / controleren door de garage. Ook heb ik de lampen opnieuw laten afstellen aangezien de wagen niet meer aan de achterzijde doorhing. De wagen hangt niet meer op zijn "kont" en de wegligging is verbeterd.

Hulpluchtvering plaatsen:

Bij deze variant heeft Gerard Esselink gebruik gemaakt van een set die bij Oluve besteld was. De set bestaat uit twee balgen, beugels, montagemateriaal, luchtleidingen en twee luchtventielen. Daarnaast dient een controle paneel aangeschaft te worden. Om de lucht in de balgen op peil te houden kan een compressor ingebouwd worden. Deze houd de lucht in de balgen op peil. Gerard heeft ervoor gekozen om deze compressor achterwege te laten en de lucht met een losse compressor op peil te houden (net als de banden).

de samengestelde luchtbalg
de samengestelde luchtbalg

Begonnen wordt met het opkrikken van de wagen en het verwijderen van het achterwiel. Daarna worden de aanslagrubbers verwijderd. Ook de aanslagstrip op de achteras wordt verwijderd.

oude aanslagrubbers verwijderen
oude aanslagrubbers verwijderen

Volgens de bijgeleverde handleiding moeten dan de bijgeleverde M12 blindklink moeren geplaatst worden, daar waar de aanslagrubbers in de balk zaten. Dit lukt niet zomaar, de gaten zijn te klein of de moeren te groot. Het gat opboren lukt niet. Gerard heeft door middel van een potkrikje de moeren in het gat gedrukt. Dit ging goed.

Met behulp van een potkrikje worden de blindklinkmoeren geplaatst.
Met behulp van een potkrikje worden de blindklinkmoeren geplaatst.

Na het vastzetten van de blindklink moeren kan de bovenplaat gemonteerd worden. Hierop wordt de hulpvering gemonteerd. Voor het plaatsen van de beugels op de as is het noodzakelijk om de beugels van de remleiding te verplaatsen, hierna kan de balg geplaatst worden. 

de geplaatste luchtbalg
de geplaatste luchtbalg

De volgende stap is monteren van de leidingen en eventueel de compressor. Daarna kan het controle paneel in de cabine gemonteerd worden en aangesloten op de leidingen van de luchtvering.  

Ook hier geldt dat het verstandig is, aangezien de remleidingen zijn verlegd om de remmen te laten controleren in de garage.