Wij zijn blij met onze Hobby

20-11-2021

Kort na ons trouwen heb ik eerst een heel oude Ford Transit omgebouwd tot camper en enkele jaren later een niet zo oud VW personen busje (de "Joker" nagebouwd). Toen de kinderen geboren waren, de VW bus verkocht was en een paar jaar "Center Parks" gedaan, wilden we weer terug naar de camping, zeker ook voor de kinderen. Een Hobby caravan gekocht etc.

In de caravanbrochure stond op de laatste pagina (binnenkant kaft) een foto van een Hobby camper (binnen- en buitenkant). De brochure is op een gegeven moment weggegooid, maar de kaft had ik eraf gescheurd en (altijd) bewaard: als we ooit nog eens een camper zouden kopen, dan was deze wel heel mooi. Deze camper had iets, hij was niet als al die andere!

In 2000 een keer een week een Hymer integraal gehuurd, korte tijd later wilden wij en de kinderen een camper. Bij diversen camperbedrijven gaan kijken voor een niet te oude 2de hands. Veel gezien; maar nee..

Toen waren we op een gegeven moment bij een groot camperbedrijf. In de showroom gekeken, buiten gekeken (aan twee zijde van de grote showroom) maar nee ...

"Zouden ze aan de achterkant ook 2de handse hebben staan? " Wij daar naartoe gelopen en daar stond een Hobby zoals wij ooit in gedachten hadden gehad. Het was er zelfs één met een stapelbed achter (ideaal voor onze dochter en zoon). Wij zijn gaan kijken, maar toen zagen we dat de zijkant opgespoten zou gaan worden. Dus was hij van een klant, die er schade mee gereden had.

Weer terug in de showroom vroeg een verkoper "iets gezien wat u aanstaat" Nou wel een mooie Hobby gezien aan de zijkant van het gebouw, maar die is natuurlijk van een klant!

NEE, die hebben wij ingeruild en als hij weer keurig opgeknapt is gaat hij de showroom in.

Die hoeft dus niet meer in de showroom, want die willen wij!

Toen de koop rond was, vroeg de verkoper of we een polaroid foto van de camper wilden om aan de kinderen te laten zien. Ik zei toen: dat hoeft niet want ik heb er al jaren een "foto" van!

Nu 21 jaar later, hij is nu 23 jaar oud, hebben wij hem nog steeds. Hij ziet er van binnen en van buiten nog zeer goed uit. Wij hebben in al die jaren veel andere campers gezien en bekeken (ook in Düsseldorf) grotere integrale, buscampers etc. maar nee...

Wij zijn nog steeds dolblij met onze mooie Hobby! 

Groetjes, Adriaan en José